Hidup Berbakti Sebagai Ibu, Anak, Guru dan Blogger

Khamis, 22 November 2012

Alhamdulillah dan Assalamualaikum kepada semua yang sudi singgah diblog saya..semoga Allah merahmati,mengampuni, sentiasa memberi hidayah dan mengurniakan rezeki yang baik kepada kita.inshaa Allah..
Saya sebenarnya amat ternanti2 bagaimana agaknya slip keputusan PBS ni..sebabnya anak saya yang kedua adalah perintis awal PBS bagi murid darjah 1 pada tahun lepas yang terlibat dgn KSSR sehingga ke hari ini saya tidak pernah lagi ditunjukkan prestasinya oleh pihak sekolah..saya nak bertanya pada sekolahnya pun berat mulut sebab saya sendiri agak pening lalat dengan sistem PBS ni..so bila dah key in utk pelajar sendiri jadi dapatlah gambaran sebenar slip PBS ni..tetapi saya masih kabur juga tentang bagaimana proses untuk mengenal pasti pelajar yang terbaik antara murid2. Tidak mengapalah kita beri masa, tunggu dan lihat.

Untuk pengetahuan ibu bapa juga keputusan PBS yang saya paparkan ini adalah keputusan anak murid saya tingkatan 1. Ibu bapa masih juga tidak boleh menyemak secara online berbanding sistem SAPS. Bagi yang ingin mengetahui keputusan anak2 bolehlah berhubung dengan pihak sekolah .

Untuk para ibu bapa dan pelajar yang teringin sangat nak melihat bakal keputusan yang bakal kita  terima lihat paparan di bawah ini :

Proses pengisian prestasi mengikut band dan mata pelajaran
Inilah Keputusan keseluruhan mata pelajaran anak kita..

Keputusan bagi Non Akademik

Laporan Pencapaian mengikut Mata pelajaran







Posted by ain samadi on 8:32 PG in ,    17 comments »

17 comments:

myfirdz berkata...

yup.. bila siap nmpk slipnya.. kita x perlu ulas apa2.. terus print aje..

Tanpa Nama berkata...

apa dia punya laman web?

ain samadi berkata...

Setakat ini keputusan PBS utk semakan ibu bapa tiada lagi dibuka secara online berbanding Sistem peperiksaan Biasa SAPS..so tahun depan boleh tanya pada guru kelas anak2 ..bg sesiapa yg ingin berpindah sekolah kena mengharungi pungutan evedens pd setiap guru mata pelajaran dan minta guru kelas print outkan setiap keputusan mengikut mata pelajaran ( Akademik ) dan Non Akademik..

Tanpa Nama berkata...

website??

ain samadi berkata...

http://sppbs.moe.gov.my/sppbs/

setakat ini kami guru PBS pun tak bole nak masuk sistem n cetak laporan lg setelah sistem ditutup pada 17 December 2012..akan dibuka sekali lg utk cetakan laporan pada 21 Januari ini hingga 10 Feb 2013.

Tanpa Nama berkata...

kenapa saya tak boleh buka website saps ?

ain samadi berkata...

Maaf la..mmg sekarang x boleh buka. Kalau anda ibu bapa nak buat semakan setakat ini tiada lagi utk semakan. Guru pun tak boleh semak sehingga tarikh 21 januari..

ilysma oyimha berkata...

bila kami boleh semak?

ilysma oyimha berkata...

bila kami boleh buat semakan ? bila sistem ni akan dibuka semula ?

Tanpa Nama berkata...

what is the website to found this result of pbs,who can tell me?please,thanks very much

Tanpa Nama berkata...

only teacher can found and we don't?it wants teacher's name,how can i go in?

Tanpa Nama berkata...

bagaimana untuk tengok keputusan pbs anak saya secara online? apakah nama website tersebut untuk menengok result pbs anak saya?

Tanpa Nama berkata...

bagaimana untuk tengok keputusan pbs secara online?

Tanpa Nama berkata...

kenapa tak boleh buat semakan pbs

ain samadi berkata...

Untuk semua komen yg bertanya untuk melihat keputusan PBS anak2.. Setakat ini KPM memang tidak menyediakan lagi aplikasi untuk semakan ibu bapa..hanya guru- guru sahaja yang boleh semak dalam aplikasi menggunakan password. Langkah terbaik untuk mengetahui pencapaian anak2 sila rujuk di sekolah

fadilah berkata...

macam mana nak check markah pbs sbb cekgu sekolah banyak yg berpindah

ain samadi berkata...

Laman PBS yang baru akan di buka mulai April 2014.. In sha Allah keputusan boleh rujuk di situ nanti. Ramai cikgu yang tidak dapat key in kan keputusan sebab sistem PBS online yang semua orang tahu ada masalah dan kini pun telah ditutup.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search