Khamis, 22 November 2012

 8:32 PG      ,    21 comments
Alhamdulillah dan Assalamualaikum kepada semua yang sudi singgah diblog saya..semoga Allah merahmati,mengampuni, sentiasa memberi hidayah dan mengurniakan rezeki yang baik kepada kita.inshaa Allah..

update : Untuk mengetahui keputusan PBS 2014 yag terbaru bagi tahun 1 hingga 4 da tingkatan 1 hingga 3 sila klik di sini.

Keputusan di bawah adalah sudah tidak digunakan lagi setelah berlaku penambahbaikan PBS bermula April 2014.
 
Saya sebenarnya amat ternanti2 bagaimana agaknya slip keputusan PBS ni..sebabnya anak saya yang kedua adalah perintis awal PBS bagi murid darjah 1 pada tahun lepas yang terlibat dgn KSSR sehingga ke hari ini saya tidak pernah lagi ditunjukkan prestasinya oleh pihak sekolah..saya nak bertanya pada sekolahnya pun berat mulut sebab saya sendiri agak pening lalat dengan sistem PBS ni..so bila dah key in utk pelajar sendiri jadi dapatlah gambaran sebenar slip PBS ni..tetapi saya masih kabur juga tentang bagaimana proses untuk mengenal pasti pelajar yang terbaik antara murid2. Tidak mengapalah kita beri masa, tunggu dan lihat.

Untuk pengetahuan ibu bapa juga keputusan PBS yang saya paparkan ini adalah keputusan anak murid saya tingkatan 1. Ibu bapa masih juga tidak boleh menyemak secara online berbanding sistem SAPS. Bagi yang ingin mengetahui keputusan anak2 bolehlah berhubung dengan pihak sekolah .

Untuk para ibu bapa dan pelajar yang teringin sangat nak melihat bakal keputusan yang bakal kita  terima lihat paparan di bawah ini :

Proses pengisian prestasi mengikut band dan mata pelajaran
Inilah Keputusan keseluruhan mata pelajaran anak kita..

Keputusan bagi Non Akademik

Laporan Pencapaian mengikut Mata pelajaran







21 ulasan:

  1. yup.. bila siap nmpk slipnya.. kita x perlu ulas apa2.. terus print aje..

    BalasPadam
  2. apa dia punya laman web?

    BalasPadam
  3. Setakat ini keputusan PBS utk semakan ibu bapa tiada lagi dibuka secara online berbanding Sistem peperiksaan Biasa SAPS..so tahun depan boleh tanya pada guru kelas anak2 ..bg sesiapa yg ingin berpindah sekolah kena mengharungi pungutan evedens pd setiap guru mata pelajaran dan minta guru kelas print outkan setiap keputusan mengikut mata pelajaran ( Akademik ) dan Non Akademik..

    BalasPadam
  4. website??

    BalasPadam
  5. http://sppbs.moe.gov.my/sppbs/

    setakat ini kami guru PBS pun tak bole nak masuk sistem n cetak laporan lg setelah sistem ditutup pada 17 December 2012..akan dibuka sekali lg utk cetakan laporan pada 21 Januari ini hingga 10 Feb 2013.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagaimana untuk tengok keputusan pbs secara online?

      Padam
  6. kenapa saya tak boleh buka website saps ?

    BalasPadam
  7. Maaf la..mmg sekarang x boleh buka. Kalau anda ibu bapa nak buat semakan setakat ini tiada lagi utk semakan. Guru pun tak boleh semak sehingga tarikh 21 januari..

    BalasPadam
  8. bila kami boleh buat semakan ? bila sistem ni akan dibuka semula ?

    BalasPadam
  9. what is the website to found this result of pbs,who can tell me?please,thanks very much

    BalasPadam
  10. only teacher can found and we don't?it wants teacher's name,how can i go in?

    BalasPadam
  11. bagaimana untuk tengok keputusan pbs anak saya secara online? apakah nama website tersebut untuk menengok result pbs anak saya?

    BalasPadam
  12. kenapa tak boleh buat semakan pbs

    BalasPadam
    Balasan
    1. Untuk semua komen yg bertanya untuk melihat keputusan PBS anak2.. Setakat ini KPM memang tidak menyediakan lagi aplikasi untuk semakan ibu bapa..hanya guru- guru sahaja yang boleh semak dalam aplikasi menggunakan password. Langkah terbaik untuk mengetahui pencapaian anak2 sila rujuk di sekolah

      Padam
  13. macam mana nak check markah pbs sbb cekgu sekolah banyak yg berpindah

    BalasPadam
  14. Laman PBS yang baru akan di buka mulai April 2014.. In sha Allah keputusan boleh rujuk di situ nanti. Ramai cikgu yang tidak dapat key in kan keputusan sebab sistem PBS online yang semua orang tahu ada masalah dan kini pun telah ditutup.

    BalasPadam
  15. macam mne nk semak keputusan pbs . mcm mne nk mohon sekolah lain ? sbb nk mohon kena ada keputusan pbs . lagipon tarikh tutup permohonan 14 disember

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu lah , problem btul la

      Padam
    2. Utk mengetahui keputusan PBS murid perlu berhubung dengan dengan guru mata pelajaran atau setiausaha PBS sekolah masing2 kerana sistem adalah secara offline,

      Padam
    3. Di sekolah ustaZah pun sekarang s/u pbs sedang giat mengumpulkan keputusan pbs setiap mata pelajarn utk diserahkan kpd murid

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hadith Pilihan

Blog Archive

Sahabat Blog

Jom Kita Bersilaturrahim